Френската полиция претърси дома и офиса на здравния министър на страната

...
Френската полиция претърси дома и офиса на здравния министър на страната
Коментари Харесай

Френски министри са разследвани за справянето им с кризата с коронавирус


Френската полиция претърси дома и офиса на здравния министър на страната Оливие Веран, заяви БГНЕС, базирайки се на френски медии. Министърът е разследван дружно с още няколкото сегашни и бивши министри на Франция във връзка със оправянето на държавното управление с рецесията с Covid-19.  Разследващите претърсиха и дома на шефа на националната здравна работа Жером Саломон, на премиера Жан Кастекс, на някогашния премиер Едуар Филип, на някогашния министър на опазването на здравето Агнес Бузин, както и на Сибет Ндиайе, някогашна говорителка на държавното управление. 

Действията на полицията идват малко откакто правителството обяви изключително състояние заради усложнената здравна обстановка в страната ,  което стартира от среднощ в петък. В качеството си на държавен глава президентът Еманюел Макрон има имунитет против правосъдно гонене и няма да бъде разследван.

През юни във Франция стартира правосъдно следствие след повече от 90 подадени тъжби от жители и синдикати, най-много за заради дефицит на маски и  съоръжение. Според критиците на държавното управление, то работи постепенно през цялото време на пандемията в провеждането на проби за диагностициране на вируса, подценява смисъла на носенето на маски, отхвърля да въведе антивирусни ограничения на работните места. Главният прокурор на Париж Реми Хайц  посочи пред AФП, че обвиняванията включват неволно ликвидиране и застрашаване на живота.

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР